( Hoeksche ) Bierproeverij

Heeft u iets te vieren of bent u toe aan een gezellige avond ? Laat voor u een bierproeverij organiseren voor vrienden, collega's en of familie.

 

 

Kijken, ruiken, voelen, proeven en genieten

 

Kortom “degusteren” van bier en spijs.
Op zoek naar nieuwe smaakbelevingen en smaakexplosies =  Alle zintuigen wakker schudden

Deze bierproeverij  wordt gegeven door de 92ste biersommerlier in Nederland  (tevens internationaal erkend gediplomeerd Biersommelier) en is mogelijk vanaf 8 personen tot aan grote proeverijen bij bedrijven.

Uiteraard kunnen deze naar wens en op maar worden samengesteld.

 

U bepaalt zelf de locatie.

 

Tijdens de bierproeverij is het mogelijk om bijpassende hapjes te laten serveren. Zo geniet u optimaal van een eerlijke smaaksensatie.

Speciaal voor de Hoeksche Waard  kunt u de Hoeksche Proeverij reserveren genaamd Bier en Beijerland met o.a.

  • audio visuele presentatie
  • geschiedenis van bier
  • geschiedenis van Beijerland
  • oud Hollandse biersoorten
  • bier uit Beijerland anno1600
  • bier en spijs smaakexplosies

Andere thema's zijn o.a.: De smaak van Bier en Trappisten.

Prijs afhankelijk van het aantal personen, het aantal te proeven bieren en het aantal geserveerde hapjes tussendoor: € 15,00 - € 25,00 per persoon.

 

   

Workshop handletteren

De trend van 2018… handletteren. Het kalligraferen van de jaren ’90 in een nieuwe variant. Handletteren is eigenlijk ‘mooi’ schrijven. teksten in een bijzonder handschrijft en in een mooie compositie.

 

Tijdens een workshop gaan we aan de slag met je eigen meegebrachte quote. U kunt kiezen om deze op een paperbag, kaart of poster te gaan schrijven. Er wordt geholpen met de compositie, de lettertypes en de materialen.
U kunt gebruik maken van diverse (brush) pennen en stiften. Er ligt voldoende papier om heerlijk te oefenen. Ook zijn er oefenbladen om met brushpennen te oefenen.

 

Er ligt een goodiebag voor u klaar, met daarin materialen om direct aan de slag te gaan en om thuis heerlijk verder te gaan. O.a. een mooie fineliner, een gum en een potlood.

 

Tevens krijgt u ook een code om met 15% korting in de webshop te shoppen.

U hoeft geen ervaring te hebben. Het gaat om een gezellige avond met elkaar en creatief bezig te zijn. Leuk is dat als u iets gevorderd bent, de avond zich uitstekend leent om materialen uit te proberen. Doordat er met meerdere soorten/ merken (brush) pennen aanwezig zijn,  kunnen ze goed worden vergeleken.

 

Avond handletteren of "pimp je paperbag"  ( gezellige avond met vriendinnen, buren of familie of collega's)

 

In overleg wordt er een (doordeweekse) avond gepland en aanvangstijd, Minimaal 3 personen en maximaal 6 personen per avond.

 

 

handletteren workshop

 

Tijd : ca 2,5 uur € 27.50  per persoon

 

Dit is inclusief koffie/ thee met iets lekkers
Vrij gebruik van materialen en papier
kaart, poster of paperbag
goodiebag

 

 

Wie is de mol?

Wie is de mol?

 

Het spannende spel, bekend van TV, kunt u nu ook bij ons spelen met vrienden, familie of als bedrijfsuitje. Met minimaal 8 personen per team wordt de groep verdeeld. Klaar voor de opdrachten? Maar let op, in elk team zit er ook een mol, die er alles aan probeert te doen om zijn of haar team zo min mogelijk te laten verdienen. De boel wordt dus stevig gesaboteerd. Na iedere opdracht schrijft elk teamlid zijn/haar idee op wie de mol  kan zijn. 

Na afloop worden MOLdollars geteld. Het team met de meeste dollars is de winnaar. Bij het team met de minste dollars is de mol de winnaar.  Er wordt uiteraard ook gekeken wie de Mol het meeste geraden heeft. 

Een leuk, actief en uitdagend en spannend groepsuitje. Gecombineerd met een heerlijke lunch of barbecue maakt dit arrangement onvergetelijk (prijzen excl. eten)

 

Locatie: Oud-Beijerland 


Prijzen incl. BTW: tot 15 personen € 325,00 per groep

15 t/m 20 personen: € 23,50 per persoon
21 t/m 25 personen: € 22,50 per persoon

40 of meer personen : € 19,50 per persoon

 

 

 

Tweede Kerstdag wandeling

Let op: De Kerstwandeling staat wederom gepland op 26 december 2018. U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alweer aanmelden. Meer informatie over programma , tijden en afspraken volgen later in het jaar:

 

Strijen, 13 december 2017 – De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met Hart voor Regelen en Meer Waard op Tweede Kerstdag een kerstwandeling. Na het grote succes tijdens de eerdere edities met bijna 200 deelnemers, is besloten deze ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard uit te breiden met een wandeling van 15 kilometer. Deelnemers komen langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen, ondertussen genietend van een walking dinner. 

 

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben dit jaar de keuze tussen een wandeling van 5, 10 én 15 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens deze kerstwandeling kunnen deelnemers de drie initiatieven van de Gouden Driehoek bezoeken en hier genieten van een walking dinner.


Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard


De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “Veel mensen vinden het fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen, voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren. Zeker dit jaar nu eigenlijk sprake is van drie zondagen achter elkaar”. Tijdens de eerdere edities kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af. De SOHW ondersteunt deze kerstwandeling.


Kerstwandeling in het teken van verbinding met elkaar

De kerstwandeling is meer dan alleen wandelen en genieten van lekker eten. Kinderen kijken vaak naar kerst als het feest van licht en genieten van de kaarsen, versieringen en lampjes in de kerstboom. De periode rond kerst wordt echter door een groot aantal mensen ervaren als een periode van duisternis.

Eenzaamheid komt niet enkel voor bij ouderen, maar juist ook onder jongeren. Als je het seizoen in de natuur bekijkt is de winter het seizoen waarin onder andere kleuren, geuren, geluiden en temperatuur zich terugtrekken en men letterlijk en figuurlijk meer naar binnen gekeerd is. Een deel van de mensen ervaart dit als koud en donker en voelt zich eenzaam. De Gouden Driehoek wil mensen daarom uitnodigen om Tweede Kerstdag met elkaar te vieren en vooral iemand die alleen is met Kerst te vragen mee te gaan. De kerstwandeling heeft als thema de verbinding met elkaar. Maatschappelijke organisaties die 25 deelnemers aanmelden, krijgen voor 26 mensen een deelnamebewijs.

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Aanmelden, kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen € 10,00 per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee op papier en tevens toegang tot De Mariahoeve, Landgoed de Peerdegaerdt en buitenplaats Land van Es met daarnaast een voorgerecht bij De Mariahoeve, een hoofdgerecht bij Buitenplaats Land van Es en een nagerecht bij De Peerdegaerdt. Op de wandelroute kunnen de deelnemers deze gerechten laten afvinken. Koffie, thee, sap en glühwein kunnen bij de verschillende locaties gekocht worden. Voor kinderen van 0 tm 4 jaar is deelname gratis en van 5 tm 12 jaar betalen kinderen 5 euro.
 
Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur, het programma eindigt om 17.00 uur. Het startpunt is De Mariahoeve, Weelsedijk 61 in Strijen. Aanmelden wordt gezien de verwachte opkomst op prijs gesteld en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verschillende programma’s tijdens de wandeling kunt u vinden op de facebookpagina's en websites van Buitenplaats Land van EsDe Peerdegaerdt en De Mariahoeve.

Kookworkshop

Het gevoel van verse producten in je handen. De kleuren van al dat lekkers. Met je neus boven de pannen, de heerlijke geur opsnuivend. Proeven van het resultaat. Het gepruttel horen in de pannen.

Kortom een feest voor alle zintuigen is de kookworkshop onder begeleiding van de gepassioneerde chef Michka. Er is geen betere manier van samen zijn. Samen uitgaan, samen werken, samen iets neerzetten, samen genieten.

Locatie: Numansdorp

Aanbod: Klassieke internationale keukens, zoals Frans, Italiaans, Spaans, Amerikaans, Aziatisch en Nederlands.

 Producten: zoveel mogelijk uit de Hoekse Waard.

Geschikt als teambuilding, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, verjaardag, trouwerij, borrel of proeverij.

kookworkshop in hoeksche waard groepen    

 

Voorbeeld arrangement: 

Lunch: ontspannen ontvangst met verse filterkoffie of bijzondere thee, hippe frisdrank en huisgemaakte zoete hapjes 

Avond: ontspannen ontvangst met bijzondere wijn, lokaal bier, hippe frisdrank en huisgemaakte borrelhapjes.

Hierna volgt de uitleg over de kookworkshop en worden de groepen verdeeld over de recepturen ( kookworkshop is ca 1-1,5 uur)

Borden opmaken, uitserveren en dineren + natafelen

Einde totale worskhop na ca 3 uur

 

Prijs afhankelijk van uw wensen en van de groepsgrootte.

 

Lunchworkshop vanaf € 50,00 per persoon incl thee, koffie, frisdrank en excl. alcholische drankjes

Dinerworskhop vanaf € 60,00 per persoon incl alle dranken (uitgezonderd sterke drank)

Minimaal 6 personen en maximaal 22 personen

 

Reserveren kunt u via het reserveringsformulier of via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

   kookworkshop hoeksche waard voor groepen   kookworkshop hoeksche waard groepen   

 

Escape room in Oud-Beijerland, oude Rabobank gebouw

NIEUW NIEUW NIEUW  :  ESCAPE ROOM IN OUD BEIJERLAND

Sinds 12 oktober 2017 is er een nieuwe, gave, spannende, kortom te gekke nieuwe escaperoom gebouwd in het oude Rabobank gebouw in Oud-Beijerland (max. 10 personen in de escaperoom per keer).

De challenge van deze unieke Escape Room is om in te breken en de kluis leeg te roven. Door in te breken worden jullie partner in crime van Oud-Beijerland's meest shady persoon, Faust geheten.

Faust heeft nog een appeltje te schillen met een baas uit de Nederlandse onderwereld: René ‘Goudklomp’ van Harderen’. Hij zoekt 4-10 professionals om samen met hem het beveiligingssysteem te kraken en de kluis leeg te roven.

Ben jij een crimineel in de dop? Pak dan deze uitdaging met beide handen aan. Wie weet loopt jullie team wel met wat goudstaven naar buiten. Het is zaak om De Kluis op tijd te verlaten. Met de buit natuurlijk. Lukt het jullie de kluis te kraken en de Escape Room te verlaten voor dat de politie arriveert?

Durf je het aan ? Boek deze uitdaging met je collega's, vrienden en/of familie via het contactformulier of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Meer Waard via  06-10875194.  Ideaal als bedrijfsuitje

Ook zijn er leuke combinaties te boeken met o.a segways, Schilderen op glas of  Ik houd van Holland spel en/of een combinatie met een heerlijke lunch of diner. ( bijvoorbeeld bbq buffet)

Aantal personen : 4 minimaal, 10 maximaal

 

escaperoom hoeksche waard   escape room groepen hoeksche waard  escape room hoeksche waard groepsactiviteiten   escaperoom groepen hoeksche waard

 

Solex rijden met bezoek aan museum Hoeksche Waard

Boek dit culturele arrangement voor uw collega's, vrienden of familie. Tijdens deze dit "bedrijfsuitje" herleeft de nostalgie van vroeger op de solex (inclusief pothelm en lange jas) en maakt u in het museum een tocht door het verleden en heden van de Hoeksche Waard. U ontmoet de bewoners van t Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein, u ziet de oude ambachten en de expositie “De glazen natuur van Theo Verhoeff/Portret van een poëtisch kunstenaar”, die te zien is t/m 4 maart 2018.

 

Geniet op de solex van het mooie landschap in de Hoeksche Waard. U kunt gebruik maken van een voorbeeldroute of u kunt deze ook zelf uitstippelen. U komt vast mooie plekken tegen onderweg voor een fotomoment.

Na een heerlijke lunch in het museum, staat de gids voor u klaar voor een mooie rondleiding  en uiteraard blijft er ook nog genoeg tijd over om zelf het Hof van Assendelft en/of Boerderij Oost-Leeuwenstein te gaan ontdekken. U kunt er ook voor kiezen om te starten in het museum en na de lunch op de solex te stappen. Net wat u zelf wilt.

Dit arrangement is te boeken op basis van beschikbaarheid voor minimaal 6 personen, elke dag van de week met uitzondering van de maandagen.

Prijs is afhankelijk van de groepsgrootte, keuze type lunch en type rondleiding (max 12 personen per groep per rondleiding)

 

Voorbeeld Arrangement op basis van 10 personen + eenvoudige lunch + rondleiding 1 gebouw: € 58,00 per persoon

 

10.00 uur Ontvangst in het  Museum Hoeksche Waard  met koffie/thee en appeltaart

11.00 uur Rondleiding door 1 gebouw naar keuze (u kunt ook kiezen voor een rondleiding door beide gebouwen)

12.15-13.30 heerlijke lunch (u heeft 4 keuzes voor de lunch van eenvoudig tot luxe)

13.30-17.00 solextour door de Hoeksche Waard

17.00 Borrel om gezellig na te praten over de dag. (borrel is niet meegenomen in de bovengenoemde prijs)  

 

Voorbeeld Arrangement op basis van 6 personen, luxe lunch en rondleiding door beide gebouwen: Prijs : € 66,00 per persoon

 

Meer informatie of reserveren ? Klik hier voor het Contactformulier

 

solex rijden groepsactiviteit hoeksche waard  solex rijden hoeksche waard museumglas expositie hoeksche waard museum en solex rijden groepsactiviteit   museum hoeksche waard  en solex

Djembé, Percussie afrikaans trommelen

Leer in ca 1,5 a 2 uur met uw vrienden, familie of tijdens een bedrijfsuitje een aardig deuntje trommelen. Dit kan op een ontspannende en feestelijke manier, maar dit kan ook gekoppeld worden een aan serieuze teambuildingssessie. Het element samenwerken kom je bijvoorbeeld ook tegen als de mensen aan het trommelen zijn. Dan kun je goed zien wie ze werkelijk zijn. Dus zo kan een workshop ook een therapeutisch doel hebben. Uw wensen staan centraal!

 
Dit groepsarrangement met Percussie in de Hoeksche Waard kan worden gecombineerd met een heerlijke biologische lunch of high tea op locatie.
Prijzen vanaf € 16,50 per persoon (excl high tea/lunch)

   afrikaans trommelen djembe   

Boerengolf, Buksschieten en laserkleiduivenschieten

Boerengolf spelen op een speciaal daarvoor bestemd weiland (tussen de schapen) 

Koffie en cake in de schuur en erna boerengolf spelen:  € 10,00 per persoon

Boerengolf spelen met tussendoor een picknick op het weiland : € 11,50 per persoon

 

Variant op boerengolf: Mixed golf:  

De arrangementen kunnen ook met Mixed Golf gecombineerd worden. Mixed Golf is een gevarieerde combi met verschillende Golf sporten op de baan uit gezet.

Je speelt eerst VoetGolf met een voetbal, daarna HockeyGolf met een hockeystick, dan werpen met een disk bij DiskGolf en tenslotte wordt het parcours beëindigd met enkele holes BoerenGolf. De scores worden hetzelfde geteld en hierbij helpen we af en toe een handje. Super leuk!

Mixed golf: 

Koffie en boerencake + mixed golf: € 15.00 per persoon

Mixed golf met halverweg picknick op het weiland is € 16.50 per persoon

 

Naast het boerengolf spel is er nieuw bijgekomen het Buksschieten in de schuur of in de Boomgaard incl instructies a € 8.50 per persoon. 

 

Halverwege de boerengolfbaan is er mogelijkheid tot Laserkleiduivenschieten. Met echte jachtgeweren kan er dmv lasertechniek op kleiduiven geschoten worden. Veilig en zonder terugslag, dus voor iedereen geschikt.

Het kleiduivenschieten gebeurt onder begeleiding en met uitleg.

Er zijn hierbij ook verschillende speelvormen, zodat er groepen tegen elkaar kunnen spelen.

Uiteraard is er ook hier de  mogelijkheid om een picknickmand  met inhoud op de golfbaan neergezet kan worden.

Minimaal aantal deelnemers 25 personen: prijs ca € 25.00 per persoon.

 

In samenwerking met de diverse andere sportieve hoeksche bedrijven is het mogelijk om het boerengolfspel te combineren met bijvoorbeeld:

kano varen

solex rijden

het vliegend tapijt met echte grote paarden of een quad

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van deze gevarieerde spelonderdelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 buksschieten hoeksche waard     laserkleiduifschieten hoeksche waard groepsactiviteiten     solex rijden hoeksche waard

 

Welkom bij het Land van Strijen

 
Ontvangst in Het Salvatori Strijen met koffie en gebak waarna er een bezoek wordt gebracht aan het smederij museum waar de smid een demonstratie smeden geeft. Tevens heeft u eigen gelegenheid om de expositieruimtes te bekijken.
Erna volgt een rondleiding in de St Lambertuskerk. De gids en de organist zullen u hartelijk verwelkomen.
 
Na dit programma is het tijd voor een heerlijke uitgebreide lunch in het zalencentrum.
 
Alles is op loopafstand en rolstoelvriendelijk.
 
In de middag is het tijd voor een rondrit door Strijen, waar onderweg alles wordt verteld over de historie, natuur en vergezichten van Strijen, die u zonder gids ( van de oudheidkundige vereniging) niet zult ervaren.
 
Na afloop is er nog tijd voor een drankje en hapje.
 
Mogelijk vanaf 10 personen tot max  120 personen.
Prijzen afhankelijk van het aantal personen 
Compleet dagprogramma al mogelijk vanaf € 20,00 p.p.
Ook mogelijk om een deel van het programma te boeken.
 
Informatie of reserveren ?
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-10875194
 
 

 

Neem contact op

 

Contact

06 10875194

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen?
Twijfel dan niet en mail of bel naar Meer Waard!

Informatie

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Links

Neem contact op

 

MEER WAARD

06 10875194

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.